Modern Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Modern Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Lezzetli yemeklerin çıkış noktası, evde en çok zaman geçirdiğiniz alanlardan biri… Evet, mutfaklardan bahsediyoruz. Mutfağınızda keyifli zaman geçirmeniz için, evin diğer alanlarında da olduğu gibi, uyguladığınız dekorasyonun sizi yansıtması şart. Eğer mutfağınızı yeni dekorasyon stili ile buluşturmayı planlıyorsanız, şıklık ve konfor sizin için önemliyse modern mutfak tasarımları sizi yansıtabilir.

Modern dekorasyon oldukça geniş, hemen hemen her zevke uygun bir yelpazeye sahip. Bu nedenle modern mutfak dekorasyonunu uygulamak istiyorsanız öncelikle koleksiyonları inceleyip sizin için en kullanışlı olacak ve zevkinize uygun dekorasyon koleksiyonuna karar vermelisiniz. Şimdi, modern mutfak dekorasyonu nasıl yapılır koleksiyonlar doğrultusunda anlatalım.

1. Endüstriyel

endüstriyel-mutfak

  • Fabrika ve depo gibi alanların yaşam alanlarına çevrilmesiyle oluşturulan Endüstriyel’i uygularken yardım alacağınız renkler de bunu yansıtacak nitelikte olmalı. Kahverengi, siyah, bordo, gri gibi renklerin yanı sıra bordoya kaçan tuğla rengine de dekorasyonda yer verebilirsiniz.
  • Endüstriyel’de seçeceğiniz modern mutfak dolaplarının mat ahşap olması ve kahverengi, siyah maskülen tercihlere sahip olması oldukça önemli. Dolap kulplarında da yine mat tercihler yapabilirsiniz.
  • Bu dekorasyon stilinde taş duvarlar ön planda! Mutfağınızın birkaç duvarını taş desenli duvar kâğıtları ile kaplayabilir, seramik uygulamak istediğiniz noktalarda ise eskitilmiş görünümlü, tek renk seçeneklere yer verebilirsiniz.
  • Mutfak aydınlatma ürünlerinde tercih edilen seçeneklerin genellikle sıradan olduğunu itiraf etmek gerek. Ama Endüstriyel tarz mutfaklarda bu durum yerini şık alternatiflere bırakıyor. Siyah metal, kafes görünümlü ya da geometrik şekillere sahip olan aydınlatma ürünleri alanın en dikkat çekici unsurlarından biri olabilir.
  • Detaylar, geneli yaratır. Bu nedenle seçeceğiniz modern mutfak bataryası da oldukça önemli. Siyah mat bataryalar sayesinde bu dekorasyon stilini hakkını vererek uygulayabilir ve aynı zamanda dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Modern mutfak aksesuarlarında ise metal ve ahşabı buluşturmak moda. Diğer bir deyişle mutfağınızda yer vereceğiniz yardımcı ürünlerde hem siyah metal hem de ahşap ürünleri tercih edebilirsiniz.
  • Zemin dekorasyonunda parke görünümlü seramikleri tercih edebilir, renk geçişli ya da geometrik desenli kilimler ile alanın dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.

2. Doğal Yaşam

dogal-mutfak

  • Mutfağınızdayken kendinizi doğanın göbeğinde gibi hissedeceğiniz bu dekorasyon stilinde kullanılan renkler de doğayı yansıtacak doğrultuda. Kahverengi, yeşil tonları, beyaz ve bej gibi renklerin yanı sıra doğal desenli ürünleri de tercih edebilirsiniz.
  • Modern mutfak modellerini incelerken fark etmişsinizdir; kahverengi tonlarındaki ahşap ürünlerin yanı sıra beyaz mutfak dolapları da sık sık kullanılıyor. Yani kahverengi tonlarındaki damarlı ahşapların dışında dilerseniz tercihinizi parlak beyaz mutfak dolaplarından yana da yapabilirsiniz. Üstelik mutfak dolaplarında açık renkleri seçmenin küçük mutfak dekorasyonu konusunda da size yardımcı olacağını belirtmeden geçmeyelim.
  • Duvar dekorasyonunda doğadan yararlanmak #güzelfikir! Tek renk ya da çiçek desenli seramiklerin yanı sıra bitki desenli duvar kâğıtlarına da mutfağınızda yer verebilirsiniz. Hatta dilerseniz mutfağınıza bu yılın trendlerinden olan rafları monte edip üzerlerine mutfakta yetiştirebileceğiniz canlı bitkilerinizi yerleştirebilirsiniz.
  • Aydınlatma ürünlerinde halat ve rattan ürünler, doğal etkiyi mutfağınızda daha güçlü kılabilir.
  • Keskin çizgilere sahip modern tasarımlı eviye bataryaları sade ve şık bir etki yaratabilir.
  • İster küçük dokunuşlarla mutfak dekorasyonu yapın ister mutfağınızı baştan aşağı yenileyin; mutfak aksesuarları alanı tamamlayan ve mutfak hayatınızı kolaylaştıran ürünler. Ahşap detaylara sahip ürünlere mutfağınızda yer vermek ise olmazsa olmaz! Masif ve metal birleşiminin 2019 ev dekorasyon trendleri arasında yer aldığını hatırlatarak, bazı aksesuarlarda da siyah metal detayları tercih edebileceğinizi belirtmeden geçmeyelim.
  • Zemin dekorasyonunda ise bej tonlarındaki parkeleri tercih edebilir ve zemini hasır kilimler ya da bambu halılar ile tamamlayabilirsiniz.

3. Minimal

minimal-mutfak

  • Mutfağınızda yer verdiğiniz az eşya ile görenlerin unutamayacağı bir mutfak yaratmanız mümkün! Siyah, beyaz, gri ve bej gibi renklerle oluşturulan bu modern tasarımın size kullanışlı bir alan sunacağından şüpheniz olmasın.
  • Minimalist’i uygularken tercih ettiğiniz mutfak dolabı modeliniz oldukça sade bir tasarıma sahip olmalı. Dilerseniz Minimalist renk paletine uygun olan bir alt modül alabilir ve üst modül olarak 2019 mutfak trendleri arasında yer alan raflara yer verebilirsiniz.
  • Geometrik desenlere sahip olan ya da tek renk seramikler bu dekorasyon stilini uygularken ilk tercihleriniz olabilir. Bunun yanı sıra siyah-beyaz gibi zıt renkleri buluşturan şerit desenli duvar kâğıtlarını da tercih edebilirsiniz.
  • Aydınlatma ürünlerinde keskin geometrik desenli ürünler oldukça dikkat çekici. Sade tasarımlı bu ürünlerde siyah metalin yanı sıra roze metal, gümüş rengi son yılların trend renklerinden de yararlanabilirsiniz.
  • Eviye ve batarya seçiminizi de seçtiğiniz aydınlatma ürününün rengi doğrultusunda yapmak alanda bütünsel bir etki yakalama konusunda size yardımcı olabilir.
  • Mutfak aksesuarlarında da minimal etkisi olan ürünleri seçmelisiniz. Oldukça sade tasarımlı bu ürünlerde de metal yansımalar tercih edebilirsiniz.
  • Zemin dekorasyonunda parkelere ya da geometrik tasarımlı seramiklere yer verebilirsiniz. Eğer zemin sade bir tasarıma sahipse geometrik desenli ya da renk geçişli modern mutfak halıları, eğer zemin hareketli ise de tek renk mutfak halılarını seçmenizde fayda var.

4. Sade Tutkusu

sade-mutfak

  • Hem yalın hem de asil bir görünüm sunan Sade Tutkusu zarafetini; gri, beyaz, ekru, kahverengi, koyu gül rengi gibi renklerden alıyor. Bu dekorasyon stilinin kullanılan renklerden dolayı, alanı dar olan mutfakları daha geniş gösterebildiğini de belirtmeden geçmeyelim.
  • Adı üzerinde: Sade Tutkusu! Bu dekorasyon stilinde mutfak dolabı tercihinizi oldukça yalın tasarımlara sahip olan ürünlerden yana yapmalısınız. Dilerseniz mutfak dolabı kulplarını, dolap rengi ile kontrast oluşturacak bir renkte seçerek alanda minik dokunuşlarla etkili düzenlemeler yapabilirsiniz.
  • Sade Tutkusu’nu uygularken duvar dekorasyonunda da renk paletinden yardım almalı ve bu stile uyum sağlamayacak bir rengi tercih etmemelisiniz. Alanı daha dikkat çekici kılmak için ise duvarlarda koyu gül rengi gibi seramikleri tercih edebilir ya da beyaz duvarlarınıza şerit şeklinde gri desenli seramikleri uygulayabilirsiniz.
  • Tercih edebileceğiniz aydınlatma ürünlerin yuvarlak formlu ve tek renkli olması, Sade Tutkusu’nu daha verimli bir şekilde uygulamanıza katkı sağlayabilir.
  • Eviye bataryası seçerken de hem sade hem de sıra dışı olan alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Örneğin krom eviye bataryası yerine, siyah ya da beyaz renkte ürünler tercih edebilirsiniz.
  • Mutfak aksesuarları seçiminde beyaz, gri ya da koyu gül rengi gibi tonlar tercih etmek alana hoş bir hava katabilir. Metal ürünlerin yanı sıra beyaz hasır sepetlere de alanda yer verebilirsiniz.
  • Zemin dekorasyonunda, koleksiyonun renk paletine uygun tek renk seramikler tercih edebilir ve renk geçişli halılarla hoş bir atmosfer yaratabilirsiniz.

5. Parlayan Şıklık

klasik-mutfak

  • Modern çizgileri ve klasik dekorasyonda bolca yer alan parıltılı objeleri mutfağınızda buluşturmak, diğer bir deyişle klasik ve modern tasarımı harmanlamak istiyorsanız Parlayan Şıklık tam size göre! Gri, mor, mavi, siyah, kahverengi ve gümüş, roze altın rengi gibi metal ürünleri buluşturan bu koleksiyon, dikkat çekici bir etkiye sahip.
  • Kahverengi, açık gri… Bu renkler zaten mutfak dolaplarında sıkça tercih edilen renkler. Fakat söz konusu Parlayan Şıklık ise alana biraz hareket katmakta fayda var. Parlak metal mobilya kulpları ise bu konuda en büyük yardımcılarınız.
  • Duvar dekorasyonunda da parlak etkiler elbette önemli fakat parlaklığın dozunu iyi ayarlamakta fayda var. En ideal çözüm ise tezgâh ile üst modül arasına tek renk parlak seramikler uygulamak ve mutfağınızın diğer duvarlarında ise mat duvar boyası tercih etmek.
  • Aydınlatma ürünleri, parıltılı etki oluşturabileceğiniz şık alternatiflere sahip. Mutfakta yer vereceğiniz aydınlatma ürünlerinde gümüş, altın, roze altın, pirinç gibi renklerden yararlanabilirsiniz.
  • Eviye bataryalarında da tercihinizi parlak ürünlerden yana kullanabilirsiniz. Örneğin aydınlatma ürününde gümüş rengi bir ürün seçtiyseniz mutfak bataryanızda da bu rengi tercih etmek #güzelfikir!
  • Mutfak aksesuarlarında Parlayan Şıklık’a uygun seçenekler bulma konusunda hiç zorlanmayacaksınız! İster metal ister yer yer yaldızlı ürünlere yer vererek bu dekorasyonu uygulayabilirsiniz.
  • Zeminlerde açık renk, büyük boyutlu ve ahşap görünümlü seramiklerden yardım alabilirsiniz. Ayrıca geometrik desenli, renk geçişli ürünler de zemin dekorasyonunu tamamlamanızı sağlayabilir.